Lime -& citron cheesecake med oreobotten

Här kommer receptet på min lime- & citroncheesecake. Jag valde att göra den i portionsformar till min aftrenoon tea och bubbelbjudning. Det går självklart bra att göra den i en springform med avtagbar kant.

Botten:

Smör till formen

1 paket oreokakor

50 g smör

 

Fyllning:

400 g Philadelphiaost

1 vanilj stänger

80 g florsocker

1 st lime ( bara rivet skal )

1/2 citron ( bara rivet skal )

300 ml grädde ( ca 3 dl

 

Garnering:

Jordgubbar

Citronmeliss

Lakritspulver

 

1.Skrapa bort krämen som ligger mellan oreokakorna.

2. Lägg kexen i en matberedare och blanda. Smält smöret i en medelstor kastrull, tillsätt kex smulor och rör om.

3. Lägg kexblandningen i en form med avtagbarbotten och platta till. Lägg sedan in botten i frysen ca 10 minuter.

4. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna och blanda dem tillsammans med färskosten. Sikta ner florsockret och blanda i lime- & citronskalet.

5. Vispa grädden i en separat skål tills den blir fluffig! Blanda sedan samman grädden och Philadelphiaostblandningen.

6. Bred ut blandningen på toppen av kexbasen, använda en palettkniv, eller baksidan av en sked, att jämna ut det. Låt stå i frysen i minst 5 minuter.

7. Garnera sedan med jordgubbar, lakritspulver & citronmeliss.