Apelsin- och saffranskakor

Ett par timmar före middagen fick jag för mig att vi skulle baka kakor! Jag och Kelvin satte igång att blanda alla ingredienser. Jag tyckte det var ett perfekt tillfälle att inviga Kelvins nya kakform som föreställer en skiftnyckel.

Ingredienser

1 pkt saffran (0,5g)

2 msk vatten, varmt

100 g smör, rumsvarmt

1 dl florsocker

rivet skal av en halv apelsin

1 1/2 dl vetemjöl

1 dl majsstärkelse

1 ägg för pensling

1 dl pärlsocker

Lös upp saffranet i det varma vattnet. Vispa smör, florsocker och finrivet apelsinskal fluffigt. Blanda snabbt ihop med saffransvatten, mjöl och majsstärkelse till en smidig deg. Kavla ut degen försiktigt på mjölat bakbord och ta ut kakorna med pepparkaksformar. Lägg på plåt med bakplåtspapper, pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Baka i 200°C i mitten av ugnen i ca 10 minuter.